top of page
Αναζήτηση

Κοινοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση των ακουστικών σας.


Disassembled bte hearing aid

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα ακουστικά σας καμιά φορά δεν λειτουργούν όπως αναμένετε; Μπορεί να είναι απογοητευτικό, αλλά μην φοβάστε - συνήθως υπάρχουν απλές λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.


Ας εξετάσουμε μερικούς συνήθεις λόγους για τους οποίους τα ακουστικά σας ενδέχεται να δυσλειτουργούν και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αντιμετωπίσετε.


Η υγρασία είναι ο αρχέτυπος εχθρός της ηλεκτρονικής. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα υγρασίας που βρίσκει τον δρόμο της μέσα στα ακουστικά σας μπορεί να προκαλέσει χάος.


Τεχνικά, είναι τα ιόντα νατρίου και χλωρίου στο νερό που δημιουργούν ανεπιθύμητες συνδέσεις μέσα στη συσκευή.


Έτσι, εάν τα ακουστικά σας έρθουν σε επαφή με υγρασία λόγω έντονου ιδρώτα, ντους ή κολύμπι, το πρώτο βήμα είναι να τα απενεργοποιήσετε. Το να τα κρατήσετε ανοιχτά όσο είναι υγρά μπορεί να προκαλέσει ζημιά.


Εάν έχετε ακουστικά με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, θυμηθείτε να τις απενεργοποιήσετε χειροκίνητα. Για όσους έχουν ακουστικά με αποσπώμενες μπαταρίες, απλώς ανοίξτε τις πόρτες των μπαταριών.

Εάν παραμένετε ανήσυχοι για ζημιά από υγρασία, συμβουλευτείτε τον επαγγελματία φροντίδας της ακοής σας, ο οποίος ενδέχεται να έχει πρόσβαση σε επαγγελματικό αφυγραντήρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.


Εάν έχετε ακουστικά με αποσπώμενες μπαταρίες, ένα συνήθες πρόβλημα μπορεί να είναι η εξάντληση της μπαταρίας. Μερικές φορές είναι εύκολο να παραλείψετε την προειδοποίηση για χαμηλή μπαταρία, αλλά η αλλαγή της μπαταρίας μπορεί να λύσει το πρόβλημα.


Σήμερα, τα περισσότερα ακουστικά είναι επαναφορτιζόμενα, και εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, συχνά σχετίζονται με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου που περιέχεται σε αυτά.


Παρόλο που οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι πιο ανθεκτικές από τις αποσπώμενες, μπορούν να προκύψουν προβλήματα.


Εάν τα ακουστικά σας δεν ανάβουν όταν τα τοποθετείτε στον φορτιστή, είναι απίθανο να έχουν αποτύχει και οι δύο μπαταρίες ταυτόχρονα. Πρώτα, καθαρίστε προσεκτικά τις θύρες φόρτισης χρησιμοποιώντας βαμβάκι με αλκοόλ.


Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε προσεκτικά. Μερικές φορές, σκόνη μπορεί να συσσωρευτεί μέσα στο φορτιστή. Εάν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα, δοκιμάστε να συνδέσετε τον φορτιστή σε διαφορετική πρίζα ή αντικαταστήστε το καλώδιο φόρτισης εάν είναι αφαιρούμενο.


Εάν καμία από αυτές τις ενέργειες δεν λύσει το πρόβλημα, συμβουλευτείτε τον επαγγελματία φροντίδας της ακοής σας για διαγνωστικό τεστ.


Εάν μόνο ένα από τα ακουστικά σας δεν φορτίζεται σωστά, δοκιμάστε να το τοποθετήσετε στη θήκη φόρτισης του λειτουργικού ακουστικού. Εάν παραμένει κλειστό, το πρόβλημα πιθανώς να οφείλεται στο ίδιο το ακουστικό.


Για ακουστικά με αφαιρούμενες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ο επαγγελματίας φροντίδας της ακοής σας μπορεί να τις αντικαταστήσει γρήγορα. Για αυτά που δεν διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα, ο κατασκευαστής μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσει επισκευές, αλλά μην ανησυχείτε - τα περισσότερα κέντρα ακοής υψηλής ποιότητας παρέχουν προσωρινές συσκευές κατά τη διάρκεια της περιόδου επισκευής.


Το κερί του αυτιού είναι ο κορυφαίος ύποπτος πίσω από τη δυσλειτουργία των ακουστικών σε όλο τον κόσμο.


Εάν τα ακουστικά σας έχουν φραχτεί από κερί του αυτιού, δεν θα λειτουργήσουν σωστά. Για να αντιμετωπίσετε πιθανά προβλήματα με το κερί του αυτιού, αρχίστε ελέγχοντας οπτικά τα ακουστικά σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κερί του αυτιού στο κάλυμμα του μικροφώνου και ότι η έξοδος του ήχου είναι ελεύθερη.


Εάν δείτε κερί του αυτιού, καθαρίστε το απαλά με ένα μαλακό, ξηρό πανί - αποφύγετε τη χρήση νερού ή υγρών. Εάν τα ακουστικά σας εξακολουθούν να μη λειτουργούν μετά τον καθαρισμό, ελέγξτε το ειδικό φίλτρο για το κερί ή το μπροστινό dome, ανάλογα με το στυλ των ακουστικών σας.


Το κερί σε αυτά μπορεί να φράξει τη μετάδοση του ήχου. Αφαιρέστε προσεκτικά το φίλτρο κεριού ή το dome και καθαρίστε το. Εάν αισθάνεστε ανασφάλεια να το κάνετε αυτό μόνοι σας, συμβουλευτείτε τον επαγγελματία φροντίδας της ακοής σας για να αποφύγετε τυχόν ζημιές.


Εάν τα ακουστικά σας παραμένουν ανενεργά παρά τον καθαρισμό, το κερί του αυτιού που βρίσκεται βαθιά μέσα στο αυτί σας μπορεί να είναι το πρόβλημα. Ένας παροχέας υγείας (ΩΡΛ) μπορεί να αφαιρέσει ασφαλώς και χωρίς πόνο το κερί του αυτιού χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία επαναφέροντας τα ακουστικά σας στην λειτουργία τους.


Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα ακουστικά σας, θυμηθείτε να ελέγχετε αυτούς τους συνηθισμένους ύποπτους: υγρασία, κερί, μπαταρία και φορτιστή. Εάν κανένα από αυτά δεν ισχύει, επικοινωνήστε με τον επαγγελματία φροντίδας της ακοής σας για να κανονίσετε ραντεβού για μια λεπτομερή αξιολόγηση των ακουστικών σας.Ακουστικά Κέντρα Οτοακουστική

Comments


bottom of page