top of page
Αναζήτηση

Η αποτυχία των ακουστικών βαρηκοΐας Bose

Τα ακουστικά βαρηκοΐας Bose υποτίθεται ότι ήταν η προσιτή επιλογή για ακουστικά βαρηκοΐας για άτομα με ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής και για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ απώλειας ακοής χωρίς θεραπεία και επαγγελματικής ακουστικής φροντίδας. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, δεν έχουμε ακόμα ένα ακουστικό βαρηκοΐας Bose στην αγορά, παρά τον ενθουσιασμό που δημιούργησαν αυτά τα νέα μέσα στην κοινότητα με προβλήματα ακοής.



Το ατυχές για αυτό είναι ότι πολλά άτομα έχουν αναβάλει τη θεραπεία της απώλειας ακοής τους για χρόνια με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή η Bose θα αποδεσμεύσει τελικά το ακουστικό τους.


Γιατί τους παίρνει τόσο πολύ χρόνο για να απελευθερώσουν πραγματικά το κατάλληλο ακουστικό τους;

Λοιπόν, μπορώ να υποθέσω μόνο, αλλά τα δύο πράγματα που υποπτεύομαι είναι ότι η Bose υποτίμησε την πολυπλοκότητα της επιτυχούς αντιμετώπισης μιας ήπιας έως μέτριας απώλειας ακοής και ότι υπερεκτίμησαν τη ζήτηση για μια επιλογή ακουστικών βαρηκοΐας.


Πάρτε για παράδειγμα τα ακουστικά Bose. Το 2016, η Bose κυκλοφόρησε τα ακουστικά για άτομα που δυσκολεύονταν να ακούσουν σε σύνθετες καταστάσεις ακρόασης, επειδή θα μπορούσαν να τα ρυθμίσουν να ενισχύουν την ομιλία λίγο περισσότερο και να ακυρώνουν κάποιο θόρυβο στο παρασκήνιο. Παρά τα λίγα αρνητικά, τα ακουστικά Bose ήταν πραγματικά αρκετά δημοφιλή σε ορισμένους κύκλους.


Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα ακουστικά Bose ήταν ένα τέλειο εξειδικευμένο προϊόν για μια μικρή ομάδα ατόμων με απώλεια ακοής,

τελικά αυτό το προϊόν διακόπηκε, πιθανώς επειδή δεν μπορούσαν να βγάλουν αρκετά χρήματα για να το πουλήσουν.

Έτσι, αν η ζήτηση ήταν πολύ χαμηλή, ή το κόστος δεν ήταν αρκετά υψηλό για να αποφέρει πραγματικά κέρδος, η Bose τελικά αποφάσισε να διακόψει τα Hearphones και να εγκαταλείψει τους πελάτες τους με απώλεια ακοής.


Τώρα υπάρχει κάποια εικασία ότι η Bose περιμένει απλώς τις οδηγίες της FDA για τα ακουστικά βαρηκοΐας προτού τελικά ελευθερώσουν τα ακουστικά τους.


Με βάσει τις πιο πρόσφατες ειδήσεις για την Bose και τη συμμετοχή τους στη βιομηχανία ακουστικών βαρηκοΐας, πιστεύω ότι η Bose δεν πιστεύει ότι μπορούν να ανταγωνιστούν μόνοι τους στην αγορά ακουστικών βαρηκοΐας.


Στο τέλος της ημέρας, είναι αρκετά απογοητευτικό να βλέπουμε πώς η Bose έδωσε σε άτομα με απώλεια ακοής ψευδή ελπίδα, ειδικά δίνοντάς τους μια γεύση από αυτά με τα Hearphones, μόνο για να το πάρουν πίσω από αυτούς χωρίς να το αντικαταστήσουν με άλλη επιλογή.


Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Bose έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί άτομα με απώλεια ακοής με το σωστό προϊόν και θα συνεχίσω να τα ρίζω.



Αλλά αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας Bose θα είναι η απάντηση για τη θεραπεία της απώλειας ακοής σας, δεν θα βάσιζα τις ελπίδες μου σε αυτό.


Συνολικά, δεν μπορείτε να πείτε ότι η Bose δεν έχει προσπαθήσει να είναι η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την αύξηση της προσβασιμότητας σε άτομα που αναζητούν προσιτές τιμές στις επιλογές αποκατάστασης της ακοής.


Απλώς πιστεύω ότι υποτίμησαν εντελώς πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η αντιμετώπιση της απώλειας ακοής.




bottom of page